skip to Main Content
Hoe Vaak Moet Je Iets Op Instagram Plaatsen?

Hoe vaak moet je iets op Instagram plaatsen?

Word gezien op Insta

Als echte influencer is het natuurlijk belangrijk om genoeg berichten te plaatsen op je Instagram account. Ook wanneer je een eigen bedrijf hebt mag een Instagram account tegenwoordig niet meer ontbreken. Maar hoe vaak moet je eigenlijk iets op Instagram plaatsen om de meeste mensen te bereiken? Zit er een minimum aan, en heeft het aantal berichten ook een limiet? Wij beantwoorden je vragen.

Zo vaak post je op Instagram

Zoals je waarschijnlijk al weet bepaalt het algoritme van Instagram wat jij precies te zien krijgt in je overzicht. Dit algoritme krijgt een indruk van je interesses op basis van je eerdere zoekgedrag. Je krijgt dus niet alles te zien wat de mensen die je volgt plaatsen, en jouw volgers krijgen ook niet alles van jou te zien. Maak je echter geen zorgen, met de juiste techniek zorg je ervoor dat zoveel mogelijk van je volgers je berichten te zien krijgen. Instagram hecht veel waarde aan interactie. Volgers die trouw al je berichten liken en er een reactie op plaatsen, krijgen meer van je berichten te zien. Zorg dus voor interactie. Plaats berichten die een toegevoegde waarde hebben, en die mensen ertoe aanzetten om een reactie te plaatsen. Heb je minder dan 5000 volgers, dan adviseren we om minimaal 1 keer per dag een bericht te plaatsen. Heb je meer dan 5000 volgers, dan adviseren we minimaal 2 keer per dag. Door elke dag te plaatsen zien je volgers dat je actief bent op Instagram en hebben potentiële volgers een reden om je te gaan volgen.

Hoe meer hoe beter?

We hebben je nu een minimum gegeven voor het aantal berichten dat je idealiter elke dag zou plaatsen. Betekent dit dan ook, hoe meer hoe beter? Het antwoord op deze vraag is nee. We raden aan om niet meer dan drie posts per dag te plaatsen, ongeacht het aantal volgers dat je hebt. Het is waar dat slechts een klein gedeelte van je volgers je berichten te zien krijgt. Echter wordt dit, zoals eerder genoemd werd, gebaseerd op interactie. Wanneer je volgers die al je berichten liken elke dag zes posts van je te zien krijgen, begint het echter eerder op spam te lijken. Dan is de kans veel kleiner dat ze op dat hartje drukken of een reactie plaatsen, en verlies je dus interactie.

Tijdstip van het plaatsen

Nu je weet hoe vaak je moet plaatsen, wil je natuurlijk ook weten wanneer je moet plaatsen. Hier is gelukkig flink wat onderzoek naar gedaan. Hieruit zijn de volgende gegevens gebleken:

  • De beste tijden om te plaatsen zijn woensdag om 15:00 uur, donderdag om 5:00, 11:00, 15:00 en 4:00 uur en vrijdag om 5:00 uur.
  • Donderdag is de beste dag om te posten
  • Van 9:00 tot 18:00 uur op dinsdag tot vrijdag heb je de meest consistente betrokkenheid
  • De slechtste dagen om een bericht te plaatsen zijn zondag en maandag

Waarom tijdstippen als 5:00 uur en van 11:00 tot 15:00 uur het zo goed doen? De meeste mensen kijken ‘s ochtends wanneer ze wakker worden op hun telefoon. Ook tijdens de lunch gaan veel mensen even op Instagram. Ten slotte is de app voor veel mensen ook een gewenste afleiding wanneer aan het einde van de dag hun energie op begint te raken.

Hoe vaak plaats jij iets op Instagram?

Nu je weet hoe vaak en wanneer je het beste een bericht op Instagram kunt plaatsen, rust je alleen nog maar de taak om de juiste content uit te zoeken. Ga op zoek naar wat je volgers bezig houdt en plaats hierover. We raden je ook aan om in het weekend alvast een planning te maken wanneer je welke berichten wilt plaatsen. Schrijf alvast het bericht en maak de foto, en je hebt er door de week nog geen 5 minuutjes werk aan! Ben jij al lekker actief bezig? En hoe vaak plaats je iets op Instagram? Laat het ons weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top