skip to Main Content
Hoe Werkt Een Waterontharder Precies?

Hoe werkt een waterontharder precies?

De werking van een waterontharder uitgelegd

De waterontharder is zeer populair. En dat is te begrijpen, want met een waterontharder kun je kalk uit water halen. En dat wil toch iedereen? Nooit meer kalk in het drinkwater, geen kalkaanslag in de badkamer of keuken en de huishoudelijke apparatuur wordt niet aangetast. Een waterontharder biedt heel wat voordelen! Maar hoe werkt een waterontharder precies? In dit blog wordt de werking van een waterontharder nader uitgelegd.

Hoe werkt het?

Zoals gezegd haalt een waterontharder kalk uit water. Hoe dit precies werkt? Het water loopt over de harsen in de waterontharder. Deze harsen binden vervolgens het kalk aan zich. Kalkdeeltjes zijn namelijk positief geladen en deze binden aan de negatief geladen harsen. Het water loopt dus door, terwijl het kalk achterblijft.

Regenereren

Een waterontharder moet ongeveer één keer in de week regenereren. Want de harsen kunnen kalk maar tot een bepaalde hoeveelheid binden. Tijdens het regenereren worden de harsen gespoeld met zout water. Het positief geladen kalk wordt dan aan het negatief geladen spoelwater afgegeven. Vervolgens wordt het spoelwater verwijderd. Het zoute water spoelt samen met de kalk die de harsen afgaven via de afvoer weg de riolering in. Hierna wordt de waterontharder nog eens gespoeld. Dit keer niet met zout water, maar met gewoon niet-zout water om de zout- en kalkresten weg te werken. De waterontharder is nu geregenereerd.

Waterontharder laten installeren

Wil je een waterontharder installeren? Ga dan naar
Unique waterontharders. Zij kunnen je van een vakkundige installatie voorzien. En dat niet alleen, ze kunnen je ook informeren over welk merk en type waterontharder het meest geschikt voor jouw situatie is. Zo haal je zeker weten de juiste waterontharder in huis!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.

Back To Top