skip to Main Content

Persdomein helpt je bedrijf met SEO

Word online gevonden

Als ondernemer met een eigen bedrijf kan je eigenlijk niet meer zonder website. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat die website ook gevonden wordt door je klanten. Vooral wanneer je je producten of services online verkoopt is dat heel belangrijk. Zorg er daarom voor dat je genoeg aandacht besteedt aan SEO: search engine optimization. Persdomein helpt je hier graag bij. Meer weten? Neem gerust eens contact op met een van onze online marketing specialisten.

Wat is SEO?

Natuurlijk is het wel belangrijk om eerst te weten wat SEO precies betekent. SEO staat voor search engine optimization, en het houdt in dat je de website van je bedrijf optimaliseert om gevonden te worden via de verschillende online zoekmachines, vooral Google. Wanneer je een zoekterm invoert in Google, kijk je ongetwijfeld bijna nooit verder dan de eerste pagina met resultaten. Daarom wil je dat jouw bedrijf voor zo veel mogelijk zoektermen op deze eerste pagina eindigt, het liefst in de top 3. Google heeft verschillende algoritmes die bepalen welke websites in deze top 3 te zien zijn. Bij SEO houd je deze algoritmes in je achterhoofd wanneer je aan je website werkt, en optimaliseer je de website dus voor de zoekmachine.

Onderdelen van SEO

Het algoritme van Google let op verschillende punten, en er zijn dan ook verschillende onderdelen van SEO. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Het aantal keer dat een zoekwoord op een pagina op je website verschijnt. Dit moet vaak genoeg zijn om als waardevol resultaat gezien te worden, maar niet zo vaak dat Google denkt dat het spam is.
  • De tijd die iemand op je website besteedt wanneer ze op het zoekresultaat geklikt hebben. Wanneer iemand je website als zoekresultaat heeft gevonden en hierop klikt, maar vervolgens binnen een paar seconden weer op terug klikt, ziet Google dit als een aanwijzing dat de informatie gerelateerd aan het zoekwoord niet op jouw pagina te vinden is.
  • Of er geen technische fouten op je website te vinden zijn.
  • Of mensen die zich op een pagina van je website bevinden ook doorklikken naar andere pagina‚Äôs op je website.
  • Linkbuilding: er verwijzen veel links vanaf andere sites naar je website.

Persdomein helpt met linkbuidling

Dit laatste onderdeel, linkbuilding, is waar Persdomein zich op focust. Dit doen we met behulp van onze mooie blog die regelmatig geupdate wordt. Dit is een platform voor verschillende ondernemingen om hun kennis te delen. Dat kan door middel van gastblogs, maar het is ook mogelijk om wat informatie aan ons te verstrekken, waar wij vervolgens een blog van schrijven. In deze blog komen waardevolle links naar jouw website te staan. Dit resulteert dus in linkbuilding. Meer weten over linkbuilding? Of wil je een gastblog schrijven voor onze website? Neem contact op!

Neem contact op

Contact opnemen met Persdomein is heel eenvoudig. Vul simpelweg het contactformulier hier op de site in. Je kunt ons ook via de mail bereiken. Dat doe je door een bericht te sturen naar [email protected]. Persdomein helpt je met de SEO van jouw website!

Back To Top