skip to Main Content

Soorten wandbekleding voor je badkamer

Frisse uitstraling voor je nieuwe badkamer

Wil je je badkamer een nieuwe, frisse uitstraling geven? Dan is het tijd om een nieuwe soort wandbekleding uit te zoeken. Tegenwoordig zijn er namelijk heel wat materialen die je prima in een vochtige ruimte kunt gebruiken. Wil je weten waar je allemaal uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Verschillende materialen voor vochtige ruimtes

Er zijn verschillende materialen die heel geschikt zijn om in een vochtige ruimte te gebruiken. Van deze soorten wandbekleding lichten we er verderop een paar uit. In je badkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Verf
  • Behang
  • Platen en panelen
  • Wandtegels
  • Mozaïek

Behang in je badkamer

Behang in je badkamer onmogelijk? Tegenwoordig niet meer. Natuurlijk moet je het niet rechtstreeks in de douche hangen, maar de badkamerwanden die niet direct in contact komen met water, kunnen dit prima hebben. Met behang kun je accenten en patronen aan je badkamer toevoegen die met andere materialen niet mogelijk zijn. Bovendien geeft behang een warme, persoonlijke uitstraling.

Platen en panelen

Platen en panelen zijn steeds vaker te vinden in badkamers. De platen zijn gemaakt van veiligheidsglas of acryl. Ze worden verlijmd, zodat er geen naden te zien zijn. Dit is ook nog eens heel hygiënisch. Wanneer je je badkamerwanden met plaatmateriaal wilt bekleden, kun je kiezen uit verschillende formaten en kleuren.

Mozaïek

Mozaïek wordt gemaakt uit geglazuurd keramiek, maar er zijn ook natuurlijke stenen varianten. De kleine steentjes worden vaak op tegels of strips verkocht, zodat je ze sneller een eenvoudiger kunt aanbrengen. Je kunt kiezen voor een muur die volledig van mozaïek is gemaakt of voor accenten, zoals een strook van mozaïek ter decoratie.

Heb jij onlangs zelf mozaïek geplaatst in jouw badkamer? Laat het ons weten via het contactformulier.

Back To Top