skip to Main Content
Dagbesteding ‘De Rare Kwasten’

Dagbesteding ‘De Rare Kwasten’

Rare dingen maken en nuttige dingen leren

Rare dingen maken en nuttige dingen leren: wie wil dat nu niet? Dat kan bij ‘De Rare Kwasten’. Mensen die 18 jaar en ouder zijn kunnen er terecht om door middel van dagbesteding te leren op eigen benen te staan om uiteindelijk een eigen toekomst op te bouwen. En daar kun je dan wel wat kennis en werkervaring bij gebruiken.

Waarom deze dagbesteding?

Deze dagbesteding met een vreemde naam, is wel een serieuze zaak. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze hun beste beentje voor zetten en actief een vak leren en in een team leren werken. De dagbesteding heeft 2 belangrijke doelen. Die zijn:

    1. Mensen een leuke, leerzame en nuttige daginvulling bieden
    2. Mensen een vak leren waar ze in de toekomst mee verder kunnen

De rare kwasten leren het schildersvak!

De vreemde naam van de dagbesteding is al wat minder vreemd als je weet dat je er het schildersvak kunt leren. Bij ‘De rare Kwasten’ ga je niet elke dag in een loods dezelfde wand verven. Wat dan wel? Onder toezicht van een gediplomeerde begeleider en een ervaren schilder leer je er echte klussen uit te voeren. In de praktijkomgeving leer je het vak natuurlijk het beste. Een beetje motivatie en enthousiasme zijn dan wel belangrijk. Want dat is in het ‘echte leven’ ook. Uiteraard wordt er wel rekening gehouden met je eigen tempo en je hulpvraag.

Net echt werken

Als je meedraait in de dagbesteding, wordt je in de ochtend opgehaald om samen naar de kluslocatie te gaan. Na aankomst wordt eerst een bakkie koffie gedronken en het werk doorgesproken. Daarna worden de taken verdeeld en starten de werkzaamheden. Werken doe je onder toezicht en begeleiding. Waar nodig wordt je bijgestuurd door de begeleiders. Het streven hierbij is wel dat je zelfredzaam wordt door herhaling en ervaring.

Bijdragen aan de maatschappij

Onze dagbesteding is voor en door de maatschappij. Wij leren je iets terug te geven. Daarom zetten we ons ieder jaar in om een aantal liefdadigheidsklussen uit te voeren vanuit Dagbesteding ‘De Rare kwasten’.

Wil jij je ook aanmelden voor deze dagbesteding? Dat kan via het contactformulier op onze website Wij sturen je bericht dan door.

Back To Top