skip to Main Content

Maak een persbericht met hulp van Persdomein

Effectieve en doelgerichte persberichten

Heb jij een boodschap namens je bedrijf die je duidelijk wilt maken aan een bepaalde doelgroep? Heb je bijvoorbeeld een nieuw product, is er een verandering wat betreft management of ga je activiteiten ondernemen onder het motto maatschappelijk verantwoord ondernemen? Deze boodschap kun je duidelijk maken door middel van een persbericht. Persdomein helpt je met het creëren van professionele persberichten die de identiteit van je bedrijf uitstralen!

Wat is een persbericht?

De definitie van een persbericht is simpelweg een geschreven bericht dat verspreid wordt aan verschillende nieuwsmedia. De intentie van het bericht is natuurlijk dat het dan ook in de media gepubliceerd wordt. Een persbericht kan heel veel verschillende doelen hebben. Meestal wordt het echter gebruikt om interesse te creëren onder het publiek, of om het publiek ergens van te overtuigen. Vaak gaat het dan ook om een vorm van reclame. Om een persbericht gepubliceerd te krijgen moet het wel een bepaalde nieuwswaarde hebben. Tegenwoordig is dit echter niet helemaal meer het geval, omdat een persbericht ook online verspreid kan worden. Zelfs wanneer de media het bericht dan niet oppakt, kan het publiek de boodschap van het bedrijf lezen. Dan is er sprake van free publicity. Om een persbericht in de media te krijgen hoef je immers niet te betalen.

Kies het juiste template

Een belangrijk onderdeel van het persbericht is de juiste template. Veel ondernemingen kiezen voor een strak template zonder te veel extra’s. Toch wil je er wel voor zorgen dat het persbericht de identiteit van je bedrijf uitstraalt. Ook moet je ervoor zorgen dat het persbericht aangepast is aan de manier waarop je het verspreid. Een persbericht die je rechtstreeks naar de nieuwsmedia stuurt, ziet er immers anders uit dan een bericht dat je op je eigen site of op social media plaatst. Persdomein biedt vele templates voor bedrijven aan, die je volledig naar je eigen inzicht aan kunt passen! Zo vind je niet alleen een template dat geschikt is voor de manier waarop het verspreid wordt, maar ben je ook nog gegarandeerd van een persbericht dat de identiteit van jouw bedrijf uitstraalt. Meer weten? Neem contact met ons op!

Word vindbaar met behulp van ons blog!

Wanneer je een persbericht online plaatst, wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat het gevonden wordt. Ook daarvoor kun je rekenen op de hulp van Persdomein. Wij bieden je namelijk handige tips en tricks met betrekking tot SEO (search engine optimization) en andere vormen van online marketing. Ook kun je contact met ons opnemen wanneer jij bepaalde berichten in onze up to date blog wilt laten plaatsen. Wij zorgen dan voor linkbuilding: waardevolle links die van onze site leiden naar die van je bedrijf. Op die manier zorg je ervoor dat je bedrijf beter gevonden wordt in de verschillende zoekmachines, waaronder natuurlijk Google. Neem eens contact met ons op wanneer je meer wilt weten over de manier waarop wij je site beter vindbaar maken!

Neem contact op

Contact opnemen met Persdomein is heel eenvoudig. Dat doe je door hier op de site het contactformulier in te vullen. Je kunt ons ook via de mail bereiken. Dat doe je door een bericht te sturen naar [email protected]. Persdomein helpt met het creëren van een uniek, professioneel persbericht voor jouw bedrijf!

Back To Top